Sieniretki Y    

Toiminimi  aloitti virallisen toiminnan vuonna 2013. Pari tuhatta sienistä kiinnostunutta asiakasta on kokenut kanssamme sienien löytämisen riemun ja ottanut oman osansa kansallispuistojen sienistä. Kiitos siitä Teille! 

Vuodesta 2016 myös villiyrttiretket ovat olleet mukana palvelutarjonnassamme.

Yritys on Sipoonkorven Luontoyrittäjät ry:n, www.visitsipoonkorpi.fi  perustajajäseniä. Tavoitteemme on kehittää Sipoonkorven luontoon liittyviä retkeilypalveluja. Parhaiten ne löytyvät www.johku.com/visitsipoonkorpi verkkokaupasta.

Hannu Ylönen, sienineuvoja (nro 6675), mi, yrittäjä

Metsä on intohimoni niin ammatin kuin harrastusten kautta. Sieniharrastuksellani on ikää kymmeniä vuosia eikä metsämarjatkaan saa olla minulta rauhassa. Sienien tärkeimmät tuntomerkit ovat syöpyneet mieleeni ja kunkin sienilajin säilöntä- ja ruokaominaisuudet olen testannut omakohtaisesti. Sieniruokien herkullisuudesta ja terveellisyydestä voisin...                                 

Ei päivääkään ilman sieniruokaa !

2013, sieniopas: Alkajan sieniretki

2015, muistelmakirja:  Ammattina voimajohdot     http://www.facebook.com/ammattinavoimajohdot 


Toimintapolitiikka

Olemme Metsähallituksen kumppanuusyritys Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistojen alueilla. Noudatamme kansallispuistoissa edellytettävää kestävän luontomatkailun periaatetta missä sitten toimimmekaan. Meille on tärkeää asiakkaiden turvallisuus, jota ylläpidämme niin  ohjeistuksen, retkisuunnittelun kuin oppaiden ensiapu- ja hygieniataitojen kautta. 

Keräämme aktiivisesti palautetta retkillemme osallistuneilta. Saadusta kritiikistä otamme nöyrästi  opiksemme ja siirrämme saadut kehitysideat välittömästi tuotantoon.

Retkillä tarjottavat leivonnaiset ja juomat ovat itse valmistettuja ja pääosin itse luonnosta kerätyistä raaka-aineista. Kierrätettävistä raaka-aineista valmistetut astiat ja välineet kuuluvat serveeraukseemme. 

Retkiemme, erityisesti yleisöretkiemme lähtöpaikat suunnitellaan siten, että julkisen liikenteen käyttö on mahdollista. 

Sienikorit valmistutamme näkövammaisten käsityönä, Annansilmä-aitta kautta.