Sienien esikäsittely ruuan valmistuksessa 

Ruokasienet voidaan jakaa sellaisenaan valmistettaviin tai esikäsiteltäviin lajeihin. Ehdottoman tarpeen oikeanlainen esikäsittely on Korvasienille ja Rouskuille. 

  •  Korvasieni    keitä 5 minuuttia, huuhdo ja keitä uudelleen 5 minuuttia. Tee keittäminen hyvin tuuletetussa tilassa.     
  •  Rouskut       keitä 2-5 minuuttia. Kangasrouskut ja mustarouskut yli 5 minuuttia   
  •  Punikkitatti  paista kunnolla kypsäksi. Paista myös kuivattu punikkitatti           

Muut ruokasienet voit valmistaa ruuaksi esikäsittelemättä. 

Pakastettaville sienille on eduksi paistaa sienet eli kiehuttaa sienet kokoon pannulla ennen pakastamista. Älä käytä kuitenkaan rasvaa pannulla, sillä se lyhentää säilyvyyttä paljon. Raakapakastus onnistuu ainakin Herkkutatilla ja Vaaleaorakkaalla. 

Suolattavat sienet, muutkin kuin rouskut, on hyvä kiehauttaa lyhyesti ennen suolausta.

Kuivattaessa pidä lämpötila ehdottomasti alle 50 asteen, ettei sienet mustuisi tai jäisi sisältä kosteiksi pinnan kuivahtaessa liian nopeasti. Mitä parempi tuuletus, sitä paremmin väri ja muoto säilyvät. 

Ruokavinkkiemme idea on nopea valmistusaika eli vain 15-25 minuuttia. Et tarvitse myöskään mitään erityisiä mausteita mitä ei keittiöstä yleensä löydy.