Eväspiirakat

  • ota ruistaikinalevy sulamaan. Kauli sulanut levy ohueksi
  • Ota Iloleivonnan 12 piirakan vuokapelti. Leikkaa sopivan kokoisia ympyröitä taikinasta ja painele taikinalevy vuokiin. Pistele haarukalla reikiä taikinaan. Jos ehdit, esipaista piirakkapohjia 5-10 minuuttia 200 asteisessa uunissa
  • sulata 2 suppisten tai kantarellien pakastepakettia taipuisaksi ja pilko sienet pieniksi pannulle kuumenemaan. Anna liian sieninesteen kiehua pois. Pilko 3 desiä purjorenkaita
  • kaada 2 desiä kermaa kulhoon ja riko sekaan 3 kananmunaa. Lisää 2 desiä juustoraastetta, esim. Polar 15 % ja sekoita. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla 
  • lisää oliiviöljyä paistorasvaksi pannulle ja lisää purjot. Lisää niille loraus siirappia tai teelusikallinen ruokosokeria. Sekoittele seosta pannulla. Halutessasi makuun takapotkua lisää pannulle  korkeintaan puoli teelusikkaa chiliöljyä. Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla
  • lisää sieniseos esipaistettuihin piirakoihin ja kaada kermaseos päälle huomioiden nousuvara ja paista sienipiirakkaa 20 minuuttia. Kiertoilmauunissa ja esipaistetuilla paistoajat lyhyemmät
  • jäähdytä ja pakkaa mukaan metsäretkelle. Nauti  nokipannukahvin kera