Kukkakaali-sienivuoka

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • paloittele litra-puolitoista haperoita tai kantarelleja isoiksi paloiksi ja paista pannulla liika neste pois 
  • Voitele vuoka ja leikkele kukkakaali (parsakaalikin käy tai molemmat) isoiksi suupaloiksi ja laita ne alimmas vuokaan. Mausta kerrosten välejä persiljan tai basilikan lehdillä sekä raastetulla juustolla maun mukaan
  • leikkele kaksi sipulia renkaiksi ja lado ne seuraavaksi vuokaan
  • lisää vuokaan kokoon keitetyt haperot tai kantarellit
  • mausta vuoka karkealla mustapippurilla ja varovasti suolalla
  • liota kasvisliemikuutio tilkkaan kuumaa vettä, lisää 2 desiä kermaa ja 1-2 kananmunaa. Sekoita  ja  kaada seos tasaisesti vuokaan
  • raasta 100-150 grammaa juustoa vuoan pinnalle
  • paista noin 40 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin
  • koristele yrteillä