Piparjuuri-sienikeitto

  • 125 g Koskenlaskija sulatejuustoa. Siivuta juusto 4 desilitraan vettä ja kiehauta seos silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla sekä raasta joukkoon piparjuurta sentti-puolitoista. 
  • 150 g pakastettuja vaaleaorakkaita tai rusko-orakasta. Sulata sieniä mikrossa kymmenkunta sekuntia, jotta pakastepaketti hieman taipuu käsissä. Siivuta sienipaketti puolen sentin siivuiksi. Jos et halua sattumia keittoon, pilko pienemmäksi. Laita sienet voinokareen kera pannulle kuumenemaan. 
  • Pilko 1 sipuli puolen sentin paloiksi. Purjokin käy. Jos käytät punasipulia, kuori reilusti pintaosat pois, koska ne jää kellumaan ikävästi keiton pinnalle. Lisää sipulit pannulle ja kaada loraus siirappia päälle.
  • Lisää tarvittaessa rasvaa, Oivariinikin käy hyvin. Sekoita sienet ja sipulit. Seos on kypsää, kun sipulit ovat kuullottuneet. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Lisää seos pannulta piparjuuri-juustoliemeen. Kerää paistolastalla pinnalla kelluvat neulaset pois keitosta. Voi ne toki syödäkin, kuituahan nekin on. Pienennä levyä ja anna hautua muutama minuutti. Silppua pinnalle koristeeksi saksilla ruohosipulia, tilliä, persiljaa mitä vihreää nyt käsille sattuu löytymään. 
  • Keitto on valmis nautittavaksi, 2-3 annosta. Valmistusaika noin 15-20 minuuttia.