Sienimuffinit

Mainio välipala ja pikkutarjottava. Resepti on mukaeltu Maku-lehden muffinireseptistä.  Tällä reseptillä saa noin 12-15 kpl.

5 dl tuoreita sieniä pieniksi silputtuna, (suppis, kangastatti, mustavahakas, kantarelli)

1 pieni sipuli + 4 cm pätkä purjoa silputtuna.

1 rkl voita pannulle. Kuullotetaan ainekset pannulla ja maustetaan kevyesti suolalla ja pippurilla. Annetaan jäähtyä.

200 g tuorejuustoa/mascarbonea

1/2 dl maitoa/kermaa

100 g punaista paprikaa kuutioituna

1/2 dl ruohosipulia pilkottuna

1/2 dl juustoraastetta (Emmendal)

3/4 dl sulatettua voita

2-3 kananmunaa

2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl ruisjauhoja

1/2 tl suolaa (huomioi sienien suola pannulla)

Sekoitetaan kulhossa keskenään. Löysähköstä taikinasta tulee kauniimpia. Säädä jauhoilla tarvittaessa.

Lusikoidaan kahdella lusikalla taikina muffinivuokiin (12-15). Jätä nousuvaraa. 

Paistetaan 200 asteessa noin 17-20 minuuttia.