Sienipiirakka

Ohje mitoitettu yhtä uunipellillistä kohden

Pohja (mukaeltu Maku-lehden reseptistä)

  • 200 g voita, 1 dl juustoraastetta (Gouda), 1 tl leivinjauhetta, 3 dl vehnäjauhoa ja 1 kananmuna

Sekoita voi, jauhot ja leivinjauhe käsin kulhossa. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita juustoraaste mukaan. Laita vaivattu taikina hetkeksi kylmään tai tee se jo edellisenä päivänä.

Kauli jääkaappikylmä taikina ohueksi ja siirrä se pellille leivinpaperin päälle. Viimeistele sormin taikina täyttämään uunipelti reunoja myöten. Rei'itä taikina.

Esipaista taikinaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Täyte

  • 1,5 l tuoreita sieniä. Hyviä yhdistelmiä, vaaleaorakas ja mustatorvisieni, kangastatti ja nummitatti, suppis ja isohapero jne. Pakastettuja sieniä 2 pakettia. Laita sienet pienittynä pannulle ja anna paistua, kunnes neste on haihtunut. Lisää rasvaa pannulle ja 2 pilkottua sipulia. Lisää sipuleille siirappia ja paista kunnes sipulit kuullottuu. Mausta reilusti suolalla ja Skandinavian Forest -mausteella. Tasoittele seos taikinan päälle.
  • sekoita kulhossa 2 desiä kuohukermaa, 2-3 munaa ja silputtua ruohosipulia. Mausta Skandinavian Forest -mausteella ja kaada seos tasaisesti täytteen päälle
  • Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskettunut kauniisti.