Sienirisotto

  • kantarelleja litra, puolikas valkosipuli, 1 iso sipuli, risottoriisiä 3-4 desiä, valkoviiniä, liemikuutio ja juustoraastetta. Valmistusaika noin 30 minuuttia.
  • kiehauta kantarelleistä  liika neste pois pannulla ja nosta  hetkeksi sivuun. Jätä sienet isoiksi paloiksi, koska ovat näin näyttävämpiä
  • laita kokonaiset valkosipulin kynnet pannulle kuullottumaan, Pilko sekaan 1 sipuli, sekin isoina lohkoina. Muista ruokosokeri tai siirappi! Käytä reilusti oliiviöljyä, koska sitä tarvitaan joka tapauksessa riisin kuullottamisessa
  • Lisää öljyä ja parilla kerralla Pirkka risottoriisiä (Arborio myös OK) yhteensä noin 3-4 desin verran pannulle. Sekoita koko ajan.
  • tee liemikuutiosta litran verran kuumaa nestettä ja kaatele sitä sekaan koko ajan sekoittaen. Pidä siis riisit koko ajan kosteina. Lisää sienet joukkoon.
  • lisää valkoviiniä (esim. Fumees Blanches)  ainakin pari desiä pannulle. Muista sekoittaa. Tarjoa ruokailijoillesikin!
  • mausta pippurilla, mutta maista suolan tarve ennen lisäystä, koska liemikuutiossa on rutosti suolaa.
  • lisää juustoraastetta 100 g, jotain vahvamakuista ja sekoita joukkoon.
  • hauduta tarvittaessa lisää. Riisit saa jäädä suutuntumalta napakoiksi.